Τυροκομείο «Τέμπη» - Οινοποιείο Ντούγκος
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζαρμπάνη Μαρία , Πετρίδου Δημητρία
Στις 11-4-2016 οι μαθητές της Β΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος «Τέμπη» που παράγει, συσκευάζει και προσφέρειγαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας με σεβασμό στην παράδοση. Είχανε την ευκαιρία να γνωρίσουν το σημερινό τρόπο παρασκευής των γαλακτοκομικών προϊόντων που αποτελούν μέρος της βασικής μας διατροφής.Έμαθαν πως συγκεντρώνεται το γάλα καθημερινά, ζυγίζεται, ελέγχεται , καθαρίζεται και παστεριώνεται. Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη διαδικασίας πήξης του τυριού σε καλούπια , ωρίμανσης και συσκευασίας. Για όλα αυτά ευχαριστούμε τη διεύθυνση και το προσωπικό για την ξενάγηση στους χώρους του καθώς και για την προσφορά των προϊόντων του σε μαθητές και δασκάλους.
Στη συνέχεια μας υποδέχτηκε ο κ. Ντούγκος στο οινοποιείο του με τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή . Μας περιέγραψε τη διαδικασία παρασκευής κρασιού και τα στάδια που ακολουθούνται από τον τρύγο ως την εμφιάλωση Μας εξήγησε τη διαφορετική διαδικασία που ακολουθείται για το λευκό από ότι για το κόκκινο κρασί. Επισκεφτήκαμε το υπόγειο κελάρι όπου υπομονετικά ωριμάζουν τα ερυθρά κρασιά σε δρύινα βαρέλια και έλυσε όλες τις απορίες μας.