Ένας σεφ στο σχολείο μας
Μέσα σε ένα σχολείο που προσπαθεί να προσφέρει τη βιωματική μάθηση, τη χαρά της γνώσης και της δημιουργίας, οι μαθητές της Στ2 τάξης και τα πρωτάκια του Α2 τμήματος, ταξίδεψαν παρέα με τις δασκάλες τους κυρίες Βασιλακοπούλου Κατερίνα και Θεονίτσα Μαρούδα στον κόσμο της μαγειρικής.
Ο σεφ κ. Ελευθέριος Κουτσιμανής καθηγητής Τουριστικών και Μαγειρικής τους μύησε στα μονοπάτια της υγιεινής διατροφής.
Τα παιδιά έμαθαν πώς να διαλέγουν και να συντηρούν σωστά τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά. Κατανόησαν το πόσο σημαντικό είναι να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα και να αποφεύγουν αυτά που έχουν συντηρητικά. Τους τόνισε, ιδιαίτερα, πως παρόλο που η χρηματική αξία κάποιων λαχανικών είναι πολύ μικρή δεν πρέπει να τα πετάμε με ευκολία. Πρέπει να εκτιμούν την αξία τους γιατί είναι δώρα ζωής της γης μας.
Ο κ Κουτσιμανής απάντησε με απλότητα και σαφήνεια στις ερωτήσεις των μαθητών λύνοντας έτσι πολλές απορίες για την υγιεινή διατροφή αλλά και για τις σπουδές που πρέπει να κάνουν για να γίνουν οι καλύτεροι μάγειρες.
Τέλος ο έμπειρος σεφ εκπαίδευσε τα παιδιά στη δημιουργία ενός υγιεινού πρωινού. Ανακάτεψαν λαχανικά όπως μαρούλι, λάχανο, ρόκα, καρότο, παντζάρι με γιαούρτι και ελαιόλαδο, χρησιμοποίησαν μέλι με ταχίνι, αγγουράκια με ντομάτες κι ελιές και τα πάντρεψαν με ψωμάκια ολικής άλεσης.
Μετά το δυναμωτικό πρωινό οι μαθητές δημιούργησαν ένα σάντουιτς και για τους γονείς τους.
Αξίζει να αναφέρουμε την υπευθυνότητα που έδειξαν οι μαθητές της Έκτης απέναντι στα μικρά παιδιά της Πρώτης βοηθώντας τα να διαλέξουν τα σωστά υλικά και να δημιουργήσουν ένα υγιεινό κολατσιό.